Vendsyssel krimier

SKUR

Ole Thorvaldsen bliver nærmest slået til lirekassemand under et af sine besøg hos Annabelle i det høje Provence. Meget ændrer sig. Også de to andre skurvognsdetektiver møder alvorlige udfordringer, der ændrer deres boligforhold.

FÆLDEN KLAPPER

Ofte går det over stol og sten, når Skurvognsdetektiverne og Ole Thorvaldsen er lige i hælene på forbrydere og tyveknægte. Et grimt mord finder sted på det store slagteri i Sæby. Medicintyve hærger en del plejehjem i Vendsyssel. Den gamle, værdifulde borgmesterkæde bliver stjålet. På Flyvestatiom Aalborg forsvinder store mængder gods, så Kasper med bistand fra Jægerkorpser må tage affære.

LUSK og ugerninger

Lusk og ugerninger er tredje bog i serien om Skurvognsdetektiven. Krimiforfatter og Lystmorder Ole Thorvaldsen arbejder nu med jævne mellemrum som seniorkonsulent for Kasper Havthorn. Hans franske kæreste, Annabelle, arbejder på livet løs i sit atelier i den nordprovencalske by Reillane med store glasmosaikker til byen Forcalquier. Hendes ry stiger til nye højder, og hun kaldes Glaskvinden og Madame Vitre.
Rundt omkring i Vendsyssel sker der stadig mange ugerninger, som kræver indsats fra de private efterforskere. Smarte svindlere fra Frankrig og Italien optræder på herregården Voergaard. Endnu en gang sker der er voldsomt overfald på hovedkvarteret i plantagen. Rettidig omhu får dog gerne forbryderne til at bide i græsset, så de kan bringes for retten, og julefreden kan sænke sig over det dejlige Sæby.

ANNABELLE - kvinden fra Provence

Annabelle er en slags fortsættelse af Skurvognsdetektiven. Kasper Havthorn driver stadig sin forretning fra plantagen ved Sæby. Kaspers nye ven Ole Thorvaldsen begynder at give en hånd med, når opgaverne kræver en moden medarbejder.

Ole Thorvaldsen er meget frankofil og søger gang på gang tilbage til sit elskede Provence. Her finder han en dejlig kvinde, Annabelle, der på forunderlig vis er i familie med Anna Storm fra Rigsvåbnet. Kendte personer dukker op. Kærligheden blomstrer om kap med bougainvillea og lavendel. Annabelle kommer til Sæby og træffer nye venner. Forholdet udvikler sig sideløbende med dramatiske situationer og periodiske afsavn.
Denne feel good-krimi er samtidig en hyldest til naturen, maden og vinen, livet og kvinderne.

SKURVOGNSDETEKTIVEN

Kasper Havthorn opererer fra en skurvogn i en plantage nær Sæby i Vendsyssel.
Hans job bringer ham af og til i farlige situationer. Også i forhold til kvinder. Han har altid været glad for dem og betragtet dem som en naturligt frynsegode.
Den forførende dejlige Sabrina kommer hovedkulds ind i hans liv. Hun vender op og ned på Kaspers dagligdag og begreber. Han må sluge en del kameler.Tom Oxager

Kontakt: Chr. Pedersensvej 44 · 9300 Sæby
Telefon 40 11 28 56 eller tomoxager@gmail.com